Képzéseink .:. Családi vagyonfelügyelői szakterület

Általános információk

Jelentkezés (képzés)

Képzési program 2017. tavasz


Általános információk

 

Tisztelt Érdeklődő!

 

Az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája  (a továbbiakban: Jogakadémia) szervezi a 362/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés alapján a természetes személyek adósságrendezési eljárásával összefüggő feladatokat ellátó személyek számára a jogi tárgyú és az igazságügyi tevékenységhez közvetlenül kapcsolodó nem jogi tárgyú szakmai képzéseket, továbbképzésket.

 

A természetes személyek adósságrendezési eljárásával összefüggő feladatokat ellátó személyek számára a Jogakadémia 2017-ben két kiscsoportos képzést tervez:

 

- Családi vagyonfelügyelők módszertani továbbképzése - A természetes személyek adósságrendezési eljárásával kapcsolatos alapvető ismeretek áttekintése a gyakorlati tapasztalatok tükrében

   

Tárgy  Tematika
Jogszabályi alapok A természetes személyek adósságrendezésével összefüggő jogszabályi környezet áttekintése a családi vagyonfelügyelő feladatai mentén. 
ARE nyilvántartás A természetes személyek adósságrendezési nyilvántartásának használatával kapcsolatos alapvető kérdések átbeszélése.
Jogszabályváltozások és a gyakorlat   A gyakorlatban felmerült problémák és a szakterületet érintő jogszabályváltozások áttekintése.

 

 

 

Családi vagyonfelügyelők módszertani továbbképzése - A hitelezői igényekkel valamint az adósságrendezésbe vont vagyonnal kapcsolatos ismeretek áttekintése 

 

Tárgy  Tematika
Hitelezői igények A hitelezői igények kezelésével kapcsolatos főbb kérdések áttekintése, különös tekintettel a hitelezői igények besorolásával kapcsolatos feladatokra.
Vagyonfelosztás, vagyonértékesítés A vagyonfelosztási terv előkészítésének gyakorlati kérdései. A bírósági adósságrendezési eljárás során történő vagyonértékesítés menetének, szabályainak áttekintése, különös tekintettel a vagyonértékesítés során a családi vagyonfelügyelők által ellátandó feladatokra.
Jogszabályváltozások és a gyakorlat  A gyakorlatban felmerült problémák és a szakterületet érintő jogszabályváltozások áttekintése

 

Jelentkezés (képzés)

 

A képzésekre  a honlap címoldalán a regisztrációs felületen tud jelentkezni, ha már korábban regisztrált.

 

Amennyiben még nem tegisztrált, akkor egyénileg kell regisztrálnia a Jogakadémia honlapján (http://jogakademia.gov.hu), majd bejelentkezését követően jelentkezzen az Ön számára leginkább megfelelő képzési csoportba.

A képzésekre jelentkezni 2017. március 1. és március 24. között lehet.

 

A képzés helyszíne az Igazságügyi Minisztérim (1145 Budapest Róna u. 135.) földszinti tárgyalóterme.

 

 A képzés időtartama naponta 9.30 - 16.45-ig, ebédszünet: 12.45 - 13.30-ig tart, a napi óraszám 8.

 

A képzések és továbbképzések a közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX. 28.) Korm. rendeletben, illetve az állami tisztviselők képzéséről és továbbképzéséről szóló 321/2016. (X. 27.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően belső továbbképzésként is nyilvántartásba kerültek. 

Amennyiben tanulmányi pontot is szeretne, a képzést fel kell vetetnie a képzési tervébe, és az NKE VTKI honlapján jelentkeznie kell a meghirdetett eseményre. A belső képzésre való jelentkezési időszak: 2017. március 21-től a képzést megelőző napig tart.

 

 

 

 

Képzési program 2017. tavasz

 

CSALÁDI VAGYONFELÜGYELŐK MÓDSZERTANI TOVÁBBKÉPZÉSE - A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK ADÓSSÁGRENDEZÉSI ELJÁRÁSÁVAL KAPCSOLATOS ALAPVETŐ ISMERETEK ÁTTEKINTÉSE A GYAKORLATI TAPASZTALATOK TÜKRÉBEN - 1-4. csoport

 

     A képzés időpontjai:  2017. május 15.

                                       2017. május 16.

                                       2017. május 17.

                                     

Továbbképzési programjegyzékben a nyilvántartási száma: PM-2272-1703-BS

Tanulmányi pontok száma: 8 pont

 

CSALÁDI VAGYONFELÜGYELŐK MÓDSZERTANI TOVÁBBKÉPZÉSE - A HITELEZŐI IGÉNYEKKEL VALAMINT AZ ADÓSSÁGRENDEZÉSBE VONT VAGYONNAL KAPCSOLATOS ISMERETEK ÁTTEKINTÉSE - 1-4. csoport

 

      A képzés időpontjai: 2017. szeptember 11.

                                       2017. szeptember 12.

                                     

 

Továbbképzési programjegyzékben a nyilvántartási száma: PM-2268-1703-BS

Tanulmányi pontok száma: 8 pont

 

A jelentkezők létszámára tekintettel, a helyszín és az időpont változhat, melyről a jelentkezőt a Jogakadémia a képzést megelőzően legalább 5 nappal értesíti.

 

A képzésekkel, vizsgákkal kapcsolatos kérdése esetén keresse munkatársunkat:

 

Piukovics Éva

képzési szakreferens

Tel: +36 (62) 795 096; +36 (70) 685 3704

E-mail: eva.piukovics@im.gov.hu

 
Bejelentkezés képzésre és vizsgára: